beeldmerk

beeldmerk

MIRJAM KRUISSELBRINK - SCULPTUREN

mirjamkruisselbrinkMijn sculpturen maak ik van textiel in verschillende kleuren en dessins, met touw, wol, knopen, kralen, vilt, plastic en tape. Handmatig en met veel geduld en concentratie zet ik mijn werken met de festonsteek in elkaar. Opvallend zijn de verrassende details zoals de ontelbare knobbeltjes van wol, een clustering van glinsterende kraaltjes, een hengsel van een plastic tas, gekleurde steentjes of een ‘vergeten’ ventiel.

Een zelf geconstrueerde of gevonden drager bekleed ik met verschillende contrasterende materialen. De vorm of constructie van deze drager kan het begin zijn van een beeld. Soms ook is het startpunt een bepaalde stof of ander materiaal dat mij intrigeert. Door het aanbrengen van details en het gebruik van verschillende soorten materialen met ieder weer andere eigenschappen, ontwikkelt het werk in een bepaalde richting en ontstaat er een compositie.

De in grootte variërende sculpturen zijn kleurrijk en fris, maar ook grillig, humoristisch, wonderlijk en een enkele keer over the top. Ze roepen soms associaties op met organismen, organen of absurde wezens, maar kunnen je ook in een heel andere richting doen denken.

Ik doe regelmatig mee aan exposities en maak ook werk in opdracht.
Benieuwd naar mijn werk? Kijk dan op www.mirjamkruisselbrink.nl
Wil je graag een keer komen kijken in mijn atelier? Dat kan! Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..