beeldmerk

beeldmerk

Hoe het begon

‘Houtense Helden’ begon in 2012 als idee van een paar gedreven mensen, initiatiefnemers Peter Hoogenveen en Arjen Berendse. Hun doel was om in het centrum van Houten, naast station en theater, kunst en cultuur tot bloei te laten komen. Ze nodigden organisaties, ondernemers, bewoners, kunstenaars en andere geïnteresseerden uit om mee te denken en te doen. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een coöperatie In deze coöperatie werken we samen vanuit de gedachte dat cultuur, ondernemerschap en creativiteit belangrijk zijn voor de sociale binding in Houten en de ontwikkeling van Houten. Mensen komen niet alleen naar Houten voor een mooie woning, maar willen samen een gemeenschap vormen. Het Slingergebied als het culturele hart van heel Houten.

Onze activiteiten

In en rond het voormalige politiebureau aan De Slinger 2, het huidige Kunsthuis Houten, hebben diverse Houtense Helden een plek gevonden waar ze een podium bieden voor cultuur, creativiteit, ontmoeting en ondernemerschap. Onder meer beeldend kunstenaars, musici, een schrijver en vormgever, een jongerencentrum voor podiumkunsten en een creatief entertainmentbureau.
Regelmatig staan er cursussen, open middagen, exposities of andere dingen op de agenda. Ook is er een wisselexpositie van Kunst om de Hoek in het pand.
Daarnaast huren een aantal partijen structureel ruimte zoals de yoga- en de fotografieclub.
Incidenteel een ruimte huren kan ook. Neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Droomcirkel

Tussen Theater aan de Slinger en het oude politiebureau vind je ons openluchttheater. Pak je podium!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Loop bij ons binnen of volg onze Facebookpagina.